Kultura / Zabava in prosti čas

Emkej in Muzičari ter Pinta v ZMŠ Krško

13. 4. 2023 avtor: Zavod za mladino in šport Krško

V soboto, 25. 3., so v ZMŠ Krško izvedli hiphop koncert Pinta ter Emkej in Muzičari.
PintaMC je posavski reper, član VanLov Family, ki predstavlja svoje poglede na svet in prigode iz okolice brez olepševanja.

PintaMC

Foto: Manuge Salomé

Emkej (oziroma Marko Kocjan iz Maribora) slovi kot en izmed najbolj prepoznanih slovenskih raperjev. Je ustanovitelj Wudisban Records in član hiphop skupine Tekochee Kru. Navdušuje predvsem z izvirnimi besedili pesmi, s katerimi se lahko poistovetimo. Ko v pesmi doda še svoj drzen humor, prepričljiv vokal in simpatično štajerščino, pa je to zmagovalna kombinacija.

Na odru se je EMKEJ predstavil skupaj z zasedbo Muzičari. V zasedbi so bili: Marko Kocjan – Emkej – vokal, Karlo Petrovič – bobni, Goran Sarjaš – bas, Vid Turica – kitara, Žan Hauptman – klaviature.

Emkej in Muzičari

Foto: ZMŠ Krško

Oder so najprej ogreli Pinta in nekaj ostalih članov VanLov Family z avtorskimi besedili o Posavju in raznih osebnih prigodah. Kasneje pa so ga »zakurili« Marko Kocjan – Emkej in člani zasedbe Muzičari s popolno kombinacijo živahne glasbene spremljave in duhovite vsebine pesmi.

Vzdušje je bilo skozi cel večer primerno zvrsti glasbe, ki jo izvajalci izvajajo – energično, povezovalno, a hkrati sproščeno in duhovito. Slišali smo nekaj starejših uspešnic Emkeja, kot so »Rdeče oči«, »Neoš ki« in »Klasičen pac«, ter nekaj novejših, kot so »Dadbody«, »Gospod« in »Ljujezen«. Veliko pozornosti so požele tudi pesmi, kot so »Draga država« in »Oblast«, ki so refleksija na delovanje in trenutno stanje države.

Koncert je bil uspešno izpeljan, za kar so zaslužni tudi prostovoljci in prostovoljke ZMŠ Krško, ki so aktivno sodelovali pred, med in po koncertu.

Več o dogodkih v ZMŠ Krško preberi na njihovi spletni strani.

Preberi, kako poteka ulično delo v Krškem.