Mladi z manj priložnostmi / Mladinsko delo

Srečko osrečuje ulice – ulično delo v Krškem

6. 4. 2023 avtor: Zavod za mladino in šport Krško

Spomladi se mobilni dnevni center – kombi Srečko poda na ulice. V zavodu za mladino in šport Krško se namreč že vrsto let odpravljajo na ulice Krškega, kjer se mladinski delavci družijo z mladimi.

Ulično delo vedno zajema tudi nek element presenečenja, saj nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Mladi pridejo do Srečkota sami in so ga vedno zelo veseli. Namen uličnega dela je druženje ob športu (košarka, badminton, odbojka in, seveda, tudi nogomet), igranje družabnih iger in pogovor.

Mladinski delavci opažajo, da je mladim in otrokom veliko do pogovora in predvsem do tega, da se nekdo z njimi ukvarja. Pogovor teče o marsičem, od tega, kaj radi počnejo v prostem času, kaj bi radi delali, ko bodo odrasli, koliko časa preživijo na telefonu, kaj najraje gledajo na Tik Toku, do tega, za kateri nogometni klub navijajo. Na uličnem delu sodelujejo tudi prostovoljci ZMŠ Krško, ki pomagajo pri različnih aktivnostih. Letos pa se jim bodo pridružili tudi prostovoljci iz Zveze prijateljev mladine Krško.

Spodaj je nekaj utrinkov iz našega prvega letošnjega druženja.

Zdaj, ko se je malce otoplilo, bo Srečko na terenu vsako sredo in četrtek. Ob slabem vremenu pa so mladi lepo vabljeni v dnevni center Freedom v Zavodu za mladino in šport Krško.

Več aktivnosti Zavoda za mladino in šport Krško si oglejte tukaj.

Preberi, kako je v ZMŠ Krško potekal Dan poklicev.

Vir: Zavod za mladino in šport Krško

Foto: Nika Pirc in Urška Pisek