Vključenost

EPI dogajanje v času #ostanidoma

30. 4. 2020 avtor: Uredništvo

Mladinski EPI center Piran kljub epidemiji išče inovativne rešitve za vzpostavljanje stika in druženje z mladimi. Uspešno so se odzvali na trenutne razmere in aktivnosti za mlade organizirajo na različnih spletnih platformah.

Druženje na daljavo

Mladinski EPI center Piran je prostor, kjer lahko mladi kakovostno preživljajo prosti čas. Pri obisku mladinskega centra se srečajo s svojimi vrstniki, s katerimi se družijo, zabavajo, igrajo, učijo drug od drugega, ter z mladinskimi delavci, ki jim nudijo informacije, svetovanje in predvsem oporo pri odraščanju in razvijanju kompetenc. V času epidemije so morali vrata mladinskega centra zapreti, to pa ne pomeni, da so prenehali z delovanjem. Mladinski center se je iz fizičnih prostorov preselil v virtualne, kjer so mladim na voljo še naprej.

Učenje na daljavo

Kljub trenutni situaciji je učenje in pridobivanje novih kompetenc za mlade zelo pomembno. V Mladinskem EPI centru Piran poskušajo učenje narediti prijetno in karseda zabavno.

Spodbujanje ustvarjalnosti

Poleg druženja in učenja želijo spodbujati tudi ustvarjalnost mladih, saj vedo, da je med mladimi kar nekaj umetnikov – likovnikov, gledališčnikov, plesalcev, glasbenikov.

Poleg vsega naštetega pa pripravljajo tudi zanimive programe za prihodnje tedne in mesece. Pomladne dneve bodo na primer izkoristili za urejanje vrta pred EPI-jem v Luciji, za načrtovanje mednarodnih projektov in priprave na poletno dogajanje.

Vir in foto: Mladinski EPI center Piran