Mobilnost mladih

Erasmus+ navdušuje tako mlade kot starejše

23. 8. 2022 avtor: Mladinski center Dravinjske doline

V mesecu juniju je Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) tako mladim kot tudi starejšim omogočil udeležbo na dveh različnih Erasmus+ projektih, v dveh različnih državah.

V Makedoniji, v majhni vasici Ljubojno, je potekal drugi del Erasmus+ projekta »No hate speech«. Mednarodne mladinske izmenjave so se poleg naših mladih udeležili tudi mladi iz Hrvaške, Makedonije, Danske, Latvije in Portugalske. Slovenski udeleženec, Nik Kern, je o svoji izkušnji zapisal:

»V roku devetih dni smo kot popolni tujci sodelovali na delavnicah, ki nam jih je pripravil program. Ugotovili smo, da imamo zelo podobne poglede na svet, čeprav smo iz popolnoma različnih krajev. Z udeleženci smo postali zelo dobra ekipa in prijatelji. Ta izkušnja, čeprav kratka, mi je popolnoma odprla oči, dala samozavest in me naredila boljšega človeka.«

Konec junija pa so na Poljskem, v mestu Gdansk, potekale še zadnje aktivnosti v projektu »Healthy life, Happy life for 60+ seniors«. Laura Krančan, direktorica Zavoda za šport Slovenske Konjice, Aleš Sušak, mladinski delavec v MCDD in Silva Ribič, članica Društva upokojencev Slovenske Konjice (DUSK), so se srečali s partnerji, prostovoljci in starostniki iz Poljske, Turčije in Litve. Pregledali so rezultate in učinke projekta. Vključeni starostniki in prostovoljci so se strinjali, da je projekt dosegel zastavljene cilje in da si želijo še več podobnih mednarodnih priložnosti za starejše.