Vključenost

Evropska mladinska konferenca v Zagrebu

17. 1. 2020 avtor: Uredništvo

Mladinski svet Slovenije vabi k prijavi na Evropsko mladinsko konferenco, ki bo potekala med 9. in 11. marcem 2020 na Hrvaškem. Iščejo enega mladega delegata/ko, ki bo v spremstvu dveh predstavnikov mladih in dvema predstavnikoma Urada Republike Slovenije za mladino na konferenci na Hrvaškem zastopal Slovenijo. Tokratna konferenca bo obravnavala temo “Korak naprej za podeželsko mladino –  kako izboljšati pogoje za življenje mladih na podeželju?”

Evropska mladinska konferenca poteka vsakih 6 mesecev, v državi, ki je predsedujoča Svetu EU in na njej sodelujejo predstavniki iz vseh držav EU. Na evropski mladinski konferenci mladi in odločevalci skupaj oblikujejo ključna priporočila za izboljšanje stanja mladih, kar se na evropski ravni uresničuje na različne načine. Na takšen način mladim omogočijo vključenost v procese odločanja.

Stroški nastanitve, prevoza in prehrane so kriti v celoti. Več informacij o evropski mladinski konferenci v Zagrebu in prijavnem procesu najdete TUKAJ.

PRIJAVA

V kolikor se želite prijaviti na Evropsko mladinsko konferenco do ponedeljka, 3. februarja 2020 izpolnite elektronsko prijavnico, kjer navedete zakaj ste primeren kandidat/ka za udeležbo na evropski mladinski konferenci in svoje izkušnje na področju mladinskega dialoga.

Za več informacij in morebitna pojasnila se lahko obrnete na naslov ana.stromajer@mss.si ali pokličete na 01 425 60 55 (Ana).

Vir: Mladinski svet Slovenije