EU zadeve / Mladinsko delo

Evropski teden mladih na Klišeju

8. 4. 2024 avtor: Uredništvo
banner dogodkov


Od 12. do 19. 4. po vsej Evropi poteka Evropski teden mladih. Klub litijskih in šmarskih študentov se v mesecu aprilu pridružuje nacionalni kampanji Mladinsko delo – aktivni za prihodnost in v ospredje postavlja (mednarodno) mladinsko delo, ki mladim odpira nove priložnosti brezplačnega pridobivanja kompetenc izven meja Slovenije.

V okviru kampanje bodo na Klišeju izvedli naslednja dogodka:

Na dogodku o Evropski mobilnost bodo mladi delili izkušnje s študijsko prakso v Rimu, študijsko izmenjavo na Madeiri, prostovoljstvom v okviru Evropske solidarnostne enote in sodelovanjem na Erasmus+ mladinskih izmenjavah. Njihove zgodbe, ki so bogate s spoznanji, prijateljstvi in osebnimi izzivi, bodo razkrile, kako lahko vsak postanete del mednarodne skupnosti mladih in raziskuje svet mednarodne mobilnosti.

Na interaktivni delavnici boste raziskali osnove delovanja EU in vlogo Evropskega parlamenta kot ključnega demokratičnega organa EU, odgovornega za sprejemanje zakonodaje in predstavljanje interesov državljanov EU. Obenem pa se boste osredotočili na spoznavanje pomena evropskih volitev. Delavnica je namenjena vsem, ne glede na nivo znanja o delovanju EU.

Oba dogodka bosta potekala na sedežu kluba (Valvazorjev trg 8, Litija). Več informacij o dogodkih najdete na Facebook in Instagram profilu.

Lepo vabljeni!

logotip