Aktivno državljanstvo / Angažiraj se

Festival koroških ustvarjalcev “Koroška, kdo si?”

30. 4. 2019 avtor: Koroški mladinski kulturni center Kompleks

Koroški mladinski kulturni center Kompleks je v aprilu skupaj s številnimi soorganizatorji izpeljal festival “Koroška, kdo si?” namen katerega je promocija Koroške kot regije potenciala in priložnosti.

Od 4. do 23. aprila se je odvilo 18 dogodkov na 7 različnih lokacijah, zajeli pa so številna področja kot so umetnost, podjetništvo, kulinariko in turizem. Odvile so se delavnice lutkovne animacije, plesno gibalna delavnica, razstava slik ter risb, punk koncert, študijska tura po Koroški, okrogla miza na temo podjetništva, predstavitev filma, multimedijski dogodek ob izidu animiranega filma Pudlovka,  Koroški večer, koncert Milan Kamnik Banda, predstavitev spletnega portala 90’s, predpremiera plesne grozljivke Navzgor, okrogla miza na temo turizma, branje nove pesniške zbirke Anje Golob, koncert Andreja Ofaka in Oskarja Kolarja, stand-up komedija ter literarni večer ob noči knjige.

Posebnost festivala je gostovanje izključno koroških ustvarjalcev. Pestrost dogajanja in gostujoče ustvarjalce pa najdete na tukaj.