Aktivno državljanstvo / Angažiraj se

Festival Mladi Ormož

23. 5. 2019 avtor: Mladinski center Ormož

Mladinskega življenja si v Ormožu in okolici ne morejo predstavljati brez programov Mladinskega centra Ormož, ki deluje že od leta 2005, od leta 2016 pod okriljem Ljudske univerze Ormož.

V želji, da na enem mestu združijo prijetno s koristnim, so v petek, 10. maja, organizirali celodnevno festivalsko dogajanje Mladi Ormož. Poskrbeli so za pestro dogajanje v dopoldanskem, popoldanskem in večernem času. V dopoldanskem delu so si ogledali plesno točko Silk Delight, ko je mlada Ronja Štrukelj Kreč izvajala zračne akrobacije na svili in se kasneje v vodeni delavnici udeleženci tudi sami preizkusili. Prostovoljno gasilsko društvo PGD Ormož je pripravilo spretnostni poligon, v katerem se je bilo mogoče preizkusiti v gasilskih veščinah, na grajskem dvorišču so pripravili zabavne igre s padalom, v prostorih Mladinskega centra Ormož pa so na ogled postavili fotografsko razstavo Odtenki svobode mlade fotografinje Špele Jambriško.

Popoldanski del festivalskega programa so začeli s pozdravnim nagovorom direktorice Viki Ivanuša ter s kulturno točko učencev Osnovne šole Ormož, ki obiskujejo krožek umetnosti pod mentorstvom Mateje Meško. Mladinski center s svojimi programi in dejavnostmi krepi, podpira in promovira inovativnost, ustvarjalnost in podjetnost mladih, tako so osrednji del festivalskega dogajanja namenili mladim podjetnikom.

Na 1. festivalu Mladi Ormož so se predstavili Grega Ivančič (PIZZA Fabrika – By Glowen), Sebastjan Piberčnik (Pibe d’oro), Jasmina Venta (Orgonchiart by Jasmina) ter David Vuković (Flying Rodeo). Pogovor z mladimi podjetniki, ki so predstavljali svoje podjetniške ideje in zanimive poti, ki so jih prehodili do danes, so zasenčili temni oblaki nad prireditvenim prostorom ormoškega gradu in nadaljevanje programa so organizatorji morali prilagoditi vremenu. Po ogledu plesa na svili se je dogajanje preselilo v prostore Mladinskega centra, kjer so se zavrteli v ritmih salse ter si v prisotnosti fotografinje Špele Jambriško ogledali razstavo.

Prvo izvedbo festivala Mladi Ormož so zaključili z zabavo v Unterhundu, kjer so obiskovalce pogostili z okusnimi koktajli, ki jih je mešal Grega Borko ter razvajali s plesnimi ritmi, ki so jih izbrale Sara, Tina in Tjaša, aktivne članice Kulturno alternativnega kluba Ormož.