EU zadeve / Zabava in prosti čas

Filmski teden Evrope 2024 v Celjskem mladinskem centru

3. 7. 2024 avtor: Celjski mladinski center
banner dogodka

Europe Direct Savinjska je tudi letos poskrbela za filmsko poletje pod zvezdami. Začetek pestre poletne sezone evropskih filmov so v Celjskem mladinskem centru otvorili 11. 6. 2024 s projekcijo neodvisnega slovenskega filma Gepack. Sledil pa je izjemno zanimiv pogovor z ustvarjalci filma, priljubljenim TikTokerjem in režiserjem filma, Žigo Kukovičem, igralcema Robertom Kladnikom in Maksem Dakskoblerjem, ter članom grafične ekipe, Blažem Boršičem.

Odpirali so različne tematike, vključno s tem, kako izvesti tako velik projekt le na lastnih prihrankih, o močnih medsebojnih povezavah, vzpostavljanju dobrih odnosov ter o veliki meri vztrajnosti, ki je potrebna za uspeh. Obiskovalci so imeli priložnost zastaviti svoja vprašanja in sodelovati v razpravi. Utrinke si lahko ogledate tukaj.

Pretekli četrtek, 27. 6. 2024, je kot druga v nizu projekcij sledila projekcija prav tako slovenskega filma Šepet metulja, ki so si ga obiskovalci ogledali pod zvezdami, v atriju Celjskega mladinskega centra. Fotografije so na voljo tukaj.

Tudi v juliju in avgustu si boste lahko na različnih lokacijah, popolnoma brezplačno, ogledali več različnih evropskih filmov:

Več informacij o dogodkih v sklopu Filmskega tedna Evrope najdete tukaj.

Vljudno vabljeni!