Šport / Zabava in prosti čas

Fusbaliga je tokrat potekala za Ljubljanico

27. 5. 2024 avtor: Zavod MISSS
banner

V okviru sekcije PPMS (Preventivni programi za mlade Slovenije) smo članice izvedle skupnostni dogodek Fusbaliga, ki se je letos odvijal šesto leto zaporedoma.

Sekcija PPMS je nacionalna multidisciplinarna mreža strokovnih delavk in delavcev, ki združuje predstavnike vladnih in nevladnih organizacij na področju socialnega varstva in mladinskega dela. V okviru sekcije trenutno deluje 19 vladnih in nevladnih organizacij.

Liga mladinskih in dnevnih centrov v namiznem nogometu in strelastiki  je tokrat potekala 24.5.2024 v prostorih OE Skala v Ljubljani.

Dogodek, namenjen otrokom in mladostnikom, je vključeval tekmovalni program, kulturni program s spremljevalnimi družabnimi aktivnostmi ter piknik.  V aktivnost je bilo vključenih 10 organizacij oz. programov za mlade in skupaj cca. 120 sodelujočih. Tekmovalci iz različnih mladinskih in dnevih centrov po Sloveniji so prihajali iz Ljubljane, Kranja, Tržiča, Škofje loke, Novega mesta, Trebnja ter Šentjurja. Priprave za turnih pa so potekale že od novega leta.

Pri namiznem nogometu se je tekmovalo v dveh kategorijah: od 7 do 14 let ter od 14 do 29 let. Pri strelastiki pa v kategoriji od 7 do 29 let. Uvrščeni na prva tri mesta, v vseh kategorijah, so prejeli medalje in bogate nagrade.