Kultura

Gledališče na ulice za družbene spremembe: TAGZ 2020

26. 8. 2020 avtor: Uredništvo

KUD Transformator tudi letos v Ljubljani organizira usposabljanje na področju gledaliških tehnik gledališča zatiranih, Transformatorjevo akademijo gledališča zatiranih (TAGZ), Gledališče na ulice za družbene spremembe: TAGZ 2020.

TAGZ je intenzivno izobraževanje o uporabi gledališča kot orodja za doseganje družbenih sprememb z uporabo metodologije in gledaliških tehnik gledališča zatiranih. 65-urno izobraževanje je namenjeno mladim, mladinskim delavkam_cem, aktivistkam_om, (socialnim) pedagoginjam_om, andragoginjam_om, socialnim delavkam_cem in drugim, zainteresiranim za izpopolnjevanje v metodologijah aktivističnega in gledališkega dela.

Na izobraževanju se udeleženke_ci spoznajo z metodologijo Gledališča zatiranih in s posameznimi tehnikami: slikovnim gledališčem, časopisnim gledališčem ter mavrico želja, poudarek pa je na forumskem gledališču in osnovah jokeringa.

Dva septembrska tedna, 7.-11. 9. in 14.-18. 9. 2020, sta rezervirana za usposabljanja pod mentorstvom Barbare Polajnar, Metke Bahlen, Jake Andreja Vojevca in gostujočega mentorja Jaše Jenulla.

Prijavi se do 1. septembra 2020 (oz. do zapolnitve razpoložljivih mest) s klikom tukaj. Predhodne gledališke izkušnje niso potrebne. Izobraževanje je za udeležence brezplačno in neprecenljivo.

Z vsemi vprašanji se obrnite na transformator.toslo@gmail.com, več informacij pa na spletni strani.

Partnerji v projektu: Gledališče IGLUGlobus HystericusZavod BobL’MITDruštvo MatafirDruštvo PodtalnicaKUD Mreža.
TAGZ je del programa Gledališče zatiranih. Projekt sofinancira Mestna občina Ljubljana.
Vir in foto:  Kulturno umetniško društvo Transformator