EU zadeve

Horizon Europe: Mladi 2022

4. 4. 2022 avtor: Uredništvo
Horizon Europe

V evropskem letu mladih je poseben poudarek na potrebi po podpori mladim z manj priložnostmi za pridobivanje ustreznega znanja in izkušenj, da bi bili aktivni in angažirani državljani. Evropsko leto mladih 2022 želi na vseh ravneh – evropski, nacionalni, regionalni ali lokalni ravni, podpreti mlade, da se vključijo v priložnosti, ki lahko spodbudijo njihov osebni in poklicni razvoj.

V okviru evropskega leta mladih je  Generalni direktorat za raziskave in inovacije Evropske komisije v petek, 1. aprila 2022, začel z novo pobudo: HORIZON EUROPE MLADI 2022.

Pobuda študente vabi, da kot opazovalci sodelujejo pri ocenjevanju predlogov v okviru programa Horizon Europe. Prijavijo se lahko študenti, ki so trenutno vpisani v magistrski program katere koli smeri na kateri koli univerzi v državah članicah EU.Študente iz prikrajšanih in raznolikih okolij ali pripadnike ranljivih in marginaliziranih skupin se še posebej spodbuja k prijavi.

Prvi mladi opazovalci bodo povabljeni k sodelovanju v evalvacijah raziskovalnih predlogov Horizon Europe, ki bodo potekale od septembra 2022. Evalvacije zajemajo vsa področja znanosti v širšem smislu, od družboslovja in humanistike do naravoslovja in inženirstva. Mladi opazovalci se bodo pomerili z mentorjem Evropske komisije, ki jih bo spremljal v celotnem procesu ocenjevanja.

Več informacij o pobudi je na voljo na naslednji povezavi.

Vir: Evropska komisija