Organizacije za mlade

Hostel Pekarna postal kolesarjem prijazni ponudnik nastanitev

30. 3. 2021 avtor: MKC Maribor

Mariborski Hostel Pekarna je uspešno pridobil naziv »kolesarjem prijazni ponudnik nastanitev«, ki ga na osnovi mednarodno uveljavljenih standardov podeljuje gospodarsko interesno Združenje za pohodništvo in kolesarjenje. S pridobitvijo kar štirih »koles« se HOP odslej uvršča med kakovostnejše ponudnike nastanitev za domače in tuje kolesarje.

V Hostlu Pekarna, ki je del mreže Popotniškega združenja Slovenije, kljub zaprtju zaradi epidemije ne počivajo, temveč turistično ponudbo z letošnjim letom širijo tudi na področje kolesarstva in pohodništva. S pridobitvijo kar štirih od maksimalno petih »koles« na lestivici kolesarskih trženskih standardov (KTS) s strani Združenja za pohodništvo in kolesarjenje bo hostel odslej še bolje nagovarjal domače in tuje kolesarje, ki bodo v HOP-u našli vse kar potrebujejo za mobilno odkrivanje naravnih lepot Slovenije.

Za pridobitev naziva so v hostlu uredili novo in varno kolesarnico za vse goste s kolesi, in tudi za ostale goste, ki imajo pri možnost brezplačne izposoje kolesa – ponudbo slednjih so v sodelovanju z Mariborsko kolesarsko mrežo tudi dodatno razširili. Zagotovili so kakovostna stojala za kolesa, osnovno orodje in mazila za popravila ter možnost izposoje kolesarskih čelad in otroškega sedeža z naslonjalom. Hkrati so za kolesarje pripravili informacijske table in mape s vsemi pomembnimi in praktičnimi informacijami: pregled kolesarskih poti, kolesarjem prijaznih restavracij, informacije o kolesarskih servisih in drugo, gostom pa bomo odslej ponujali tudi veliko promocijskega gradiva povezanega s kolesarstvom, kot so kolesarske poti, brezplačni kolesarski zemljevidi, paketi aktivnosti in podobno.

Pridobljen naziv ni samo odlična popotnica v času, ko nestrpno čakamo na ponovno odprtje nastanitvenih obratov po vsej Sloveniji, temveč tudi pomembna potrditev kakovostnega dela Hostla Pekarna, ki ga nameravajo na MKC Maribor v prihodnje še dodatno širiti – njihov pogled je že usmerjen v pridobitev naziva pohodnikom prijaznega ponudnika nastanitev, ob tem pa v letošnjem letu pripravljajo tudi številne druge novosti in izboljšave.

O NAZIVU KOLESARJEM PRIJAZNEGA POBUDNIKA NASTANITEV

Slovenske turistične organizacije, ki ocenjuje namestitvene obrate po kriterijih pohodniških in kolesarskih trženjskih standardov (PTS in KTS) za pridobitev znaka pohodniškega in kolesarskega hotela. Nastanitveni obrati, ki izpolnjujejo kriterije PTS in KTS pridobijo znak pohodniškega/kolesarskega hotela oziroma drugega nastanitvenega obrata ustrezne stopnje (max. 5 stopenj; 1 je najnižja, 5 je najvišja), ki pomeni stopnjo specializacije obrata za produkt pohodništvo/kolesarstvo. Namen uvajanja kolesarskih trženjskih standardov so: večja prepoznavnost kolesarskih produktov in storitev, pospeševanje rasti kakovosti turistične in spremljevalne ponudbe za kolesarje, diferenciranje ponudbe od konkurence, boljša prodaja storitev, povezanih s kolesarjenjem, in posledično boljša izkoriščenost potencialov.

Vir: Mladinski kulturni center Maribor