Podjetništvo

Imamo finaliste Social Impact Award Slovenia 2023!

28. 6. 2023 avtor: SLOAM, Agencija za mlade
Social Impact Award

Projekt Social Impact Award (SIA) nudi podporo mladim socialnim podjetnikom v zgodnji fazi razvoja in izvajanja inovativnih poslovnih rešitev, ki se spopadajo z najpomembnejšimi družbenimi izzivi našega časa. Ta mednarodno priznan projekt že več kot desetletje prispeva k pozitivnim spremembam, svojo pot v slovenskem prostoru pa je začel leta 2021.

Tudi letos so v okviru programa Social Impact Award, ki se že izvaja v 19 državah po svetu, pripravili vrsto dogodkov in delavnic o socialnem podjetništvu. V manj kot enem mesecu je projekt pritegnil skoraj 250 mladih, ki so imeli priložnost izvedeti več o socialnem podjetništvu in razvijati svoje ideje na tem področju. Zahvaljujoč podpori naših partnerjev so bile vse dejavnosti za udeležence brezplačne.

Ta teden je trinajstčlanska strokovna žirija glasovala za najboljše ideje programa Social Impact Award Slovenia 2023 in izbrala 15 ekip, ki so se uvrstile v drugo, tekmovalno fazo. V letošnjem letu strokovno žirijo sestavljajo:

Izmed vseh prispelih prijav je tako strokovna žirija izbrala ekipe z najinovativnejšimi idejami in razglasila finaliste Social Impact Award 2023, ki se bodo s tem uvrstili v drugi del projekta (Incubation Phase), v okviru katerega bodo to poletje ob okrepljeni strokovni podpori mentorjev svojo idejo razvijali in nadgrajevali.

Finalisti programa Social Impact Award 2023 so:

Septembra bo sledilo vseslovensko glasovanje za najboljše socialnopodjetniške ideje, oktobra pa osrednji dogodek programa – podelitev oziroma t. i. Award Ceremony, na kateri bodo nagrajene štiri ideje.

Zmagovalci bodo prejeli 1500 EUR začetnega kapitala, dodatno mentorsko podporo, praktične nagrade in brezplačno udeležbo na globalnem srečanju vseh zmagovalcev Social Impact Award po svetu.

Ana Belac, vodja SIA Slovenia, je ob tej priložnosti povedala: »V letošnjem letu smo prejeli rekordno število prijav, ki predstavljajo inovativne rešitve za soočanje z lokalnimi, regionalnimi in globalnimi izzivi na različnih področjih. Stopamo v tretjo generacijo mladih socialnih podjetnikov, ki bodo to poletje pod mentorskim vodstvom programa Social Impact Award Slovenia intenzivno razvijali in izpopolnjevali svoje ideje. Jeseni pa bodo te izjemne ideje podrobneje predstavljene širši javnosti, saj bo prišel čas za glasovanje skupnosti! Z izjemnim ponosom širimo kulturo socialnega podjetništva v Sloveniji z vsakim letom in spodbujamo mlade, da uresničijo svoje ideje, v katere trdno verjamejo, ter s tem ustvarjajo pozitivne spremembe v svetu.«