Angažiraj se / Izobraževanje

Informativni dnevi 2023 – že veš, kam se boš vpisal_a?

15. 2. 2023 avtor: Uredništvo

Po dveh letih spletne izvedbe bodo informativni dnevi v letu 2023 ponovno potekali v živo. Srednje šole, višje šole in visokošolski zavodi bodo po celi Sloveniji informativne dneve za bodoče dijake in študente izvedle v petek, 17. in v soboto 18. februarja 2023.

Informativni dnevi v petek potekajo v dopoldanskem (običajno ob 9. 00 ali 10.00) in popoldanskem terminu (običajno ob 15.00), v soboto pa le v dopoldanskem – točni urniki predstavitev posameznih programov so objavljeni na spletnih straneh srednjih šol in fakultet. Nekatere izmed fakultet bodo sobotni informativni dan izvedle prek spleta.

Tukaj najdeš povezave do spletnih strani fakultet Univerze v Ljubljani, povezave do spletnih strani fakultet Univerze v Mariboru najdeš tukaj. Več informacij o informativnih dneh Univerze na Primorskem najdete tukaj, na naslednji povezavi pa lahko dostopaš do informacij o Univerzi v Novi Gorici.

Na portalu Dijaški svet najdeš seznam vseh srednjih šol v Sloveniji in njihovih izobraževalnih programov, kjer lahko najdeš tudi več informacij o informativnih dneh za posamezno srednjo šolo.

Dan odprtih vrat dijaških in študentskih domov

Informativni dnevi so namenjeni tudi pridobivanju informacij glede bivanja v domovih. Obiščite spletne strani dijaških in študentskih domov, preglejte, kdaj imajo dan odprtih vrat in jih obiščite. Tako boste dobili prve vtise o življenju v domu, pogovorili se boste lahko s pedagoškimi delavci ter z dijaki in študenti, ki že bivajo v domovih.

Kako se pripraviti na informativni dan?

Na informativnih dneh lahko pridobiš ključne informacije v zvezi s potekom šolanja/študija, programi, poklici, skratka vsem, kar se tiče dijaškega in študentskega življenja ter poklicne poti. Prav tako ti omogočajo, da prideš v stik s profesorji in dijaki ali študenti, od katerih lahko pridobiš informacije, do katerih mogoče ne bi prišel_a med uradno predstavitvijo študijskega programa.

Zato je pomembno, da se na informativni dan pripraviš, obišči spletne strani srednjih šol ali fakultet, ki te zanimajo in si že vnaprej pripravi vprašanja, ki jih boš zastavil_a po predstavitvi.

Nekaj pomembnih vprašanj, ki jih ne pozabite zastaviti:

Pomembni datumi

Pozoren_a bodi na prijavne roke, ki začnejo teči že kmalu po informativnih dneh.

Več informacij o vpisu na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe najdeš tukaj,  za vpis v višje strokovno izobraževanje pa tukaj.

Informacije o vpisu v srednje šole in dijaške domove za šolsko leto 2023/2024 najdeš na tej povezavi.