Zdravje

Izjemen odziv na decembersko čisto nulo, čisto vest

6. 1. 2021 avtor: Zavod varna pot

Tradicionalno že vrsto let zapored v decembrskem prednovoletnem času moderatorji Zavoda Varna pot, izvajajo preventivno akcijo Čista nula, čista vest, na temo brez alkohola in prepovedanih substanc na slovenskih cestah.

Akcijo so izvajali od 18.12.2020 do 1.1.2021. Kljub številnim omejitvam prometa in vladnim ukrepom za preprečevanje širjenja virusa SARS-CoV-2, so alkohol in druge prepovedane substance povišale svoj delež med vzroki najhujših prometnih nesreč iz dosedanjih 20% na 40%. To jih je še dodatno spodbudilo, da v nacionalni preventivni akciji za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu, ki jo koordinira Agencija RS za varnost prometaČista nula, čista vest pride do vas na drugačen način.

Vsem, ki niso povsem prepričani, ali je kozarček “preveč” odvzel pravico aktivnega sodelovanja v prometu kot voznik, so pripravili virtualni preizkus alkoholiziranosti in priročne nagrade pokrovitelja. Sporočilnost Čiste nule čiste vesti je dosegla 62.482 uporabnikov7243 jih je proaktivno kontaktiralo, podprlo ali izrazilo svoje poglede, 4680 je preizkusilo »e-alkotest«, podelili so že 72 nagrad.

Podprite njihova prizadevanja tudi vi v okviru svojih možnosti, namenite njim in drugim košček dodatnega ozaveščanja za varne  kilometre po slovenskih cestah.

Vir: Zavod Varna pot