Neformalno izobraževanje

Izobraževanje za mladinske odseke

13. 12. 2023 avtor: Planinska zveza Slovenije
logotip

Mladinska komisija je v soboto in nedeljo, 2. in 3. decembra, na koči na Planini nad Vrhniko organizirala usposabljanje. Usposabljanje je bilo namenjeno načelnikom in aktivnim članom mladinskih odsekov. Usposabljanja se je udeležilo 16 mladih, z željo, da pripomorejo k čim boljšemu delovanju svojih mladinskih odsekov.

Udeleženci so skozi aktivno sodelovanje na predavanjih in delavnicah pridobili znanja s področja nalog in aktivnosti mladinskega odseka, njegovega načenika/ce, zakonskih osnov, možnosti sodelovanja, pridobivanja financ ipd. Znanje sta nam predajali izkušeni in zagnani načelnici svojih mladinskih odsekov in članici izvršnega odbora Mladinske komisije PZS. Sodelovala je tudi strokovna delavka PZS.

Ker pa se celo življenje učimo, so bili vsi udeleženci povabljeni k aktivnemu sodelovanju v razpravah in izmenjavi dobrih praks. Tako so vsi (tudi izvajalci) prišli do veliko novih idej, ki bi jih bilo vredno vpeljati v delovanje mladinskih odsekov, meddruštvenih odborov in Mladinske komisije.

Z medsebojnim druženjem se niso stkale le prijateljske vezi, temveč tudi vezi na ravni društev.

“Dobro je bilo bolje spoznati stvari, ki sem jih deloma že poznal, predvsem pa je bilo odlično spoznati stvari, o katerih se mi prej ni sanjalo.”

Udeleženec, 20 let

Mladinska komisija se v zadnjem letu močno trudi obuditi sodelovanje znotraj meddruštvenih odborov mladinskih odsekov ter na relaciji mladinski odseki – Mladinska komisija. Zato vas vljudno vabimo na nadaljnja izobraževanja, usposabljanja in druženja.

Za lažji začetek vodenja mladinskega odseka je v pripravi tudi priročnik za mladinske odseke. Predvsem bo v pomoč tistim, ki šele dobro stopajo v svet dela z mladimi v planinstvu. V njem pa bodo našli kakšno koristno informacijo tudi tisti z dolgoletnimi izkušnjami.

Preberite si še ostale objave PZS. Več novic o Mladinski komisiji Planinske zveze Slovenije lahko preberete na naši spletni strani.