Mladinsko delo

Kaj se je dogajalo v preteklem mesecu v Mladinskem centru Prlekije

1. 4. 2021 avtor: Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center NVO, socialno podjetje

Spet je mesec naokoli, ker pomeni da so mladinski delavci in udeleženci usposabljanj spet uspešno zaključili z brezplačnimi delavnicami, ki jih vsak mesec ponujajo v Mladinskem centru Prlekije, navkljub krizi v kateri smo se znašli.

V marcu jim je mladinska delavka Marjana s praktičnim prikazom pokazala kako se pravilno posadijo maline, ter  obrazložila vse o uspešni vzgoji le-teh. Udeleženec učnih delavnic Denis jim je predstavil delavnico sproščanja Pozdrav soncu, ki jo je izvedel z več skupinam (ločeno in seveda ob upoštevanju vseh danih ukrepov).

Spoznavali so tudi plazilce in teraristiko, katere izvajalec je bil Miha, mladi pa so mu z veseljem prisluhnili. Širši javnosti pa je bil tokrat predstavljen tudi Mladinski center Prlekije vse od svojih začetkov pa do danes, obiskat jih je prišla tudi novinarka lokalnega radia.

Ob koncu meseca so udeleženke učnih delavnic in usposabljanj Angela, Silviya in Katja izvedle kar dve delavnici na temo Velike noči, v prvem delu so ustvarjali z modelirno maso v drugem delu pa so se pogovarjali o običajih in tradicijah ob prazniku Velike noči v Sloveniji in Bolgariji.

V Mladinskem centru Prlekije pa so pripravili že lep nabor novih brezplačnih delavnic za mlade v mesecu aprilu, ki jih izvajajo ob upoštevanju vseh ukrepov oziroma preko različnih spletnih platform.

Vir: Mladinski center Prlekije