Zakonodaja in finance

Kako (odgovorno) ravnati z življenjskimi stroški?

4. 12. 2023 avtor: Uredništvo
kovanci

Po vsem svetu samo eden od treh odraslih razume osnovne finančne pojme. Glede na študijo Standard & Poor’s iz leta 2014 se v Evropi finančno znanje giblje od 71% prebivalstva v skandinavskih državah do 13 % v državah jugovzhodne Evrope.

Zakaj je finančna izobrazba za mlade tako pomembna, kako se lahko razvije?

Odgovore najdete v podcastu Euranet Plus, v pogovoru z Ano Vizovišek, finančno mentorico, predavateljico, specialistko za financiranje in osebni proračun ter pisateljico. Poslušate ga lahko na portalu za mlade – Skit.

Kakšna je zdajšnja generacija recimo mladostnikov, najstnikov, kako razumejo finančni sistem, ali so recimo v drugačnem svetu?
Gotovo so v drugačnem svetu, predvsem bolj digitalnem svetu, a ne, če gledamo mlade, ki jim jezik ni, tudi če gledam…, oni zelo radi raziskujejo, a ne, če pogledamo svet, kripto jim je že zelo mladim zelo blizu, marsikomu. So lahko stari petnajst let, sedemnajst, ki so že poizkušali kaj ta svet pomeni, pustimo, da gre za izredno špekulativni svet in nevaren, hkrati pa vendar vidimo, kako je mladim to mogoče še bolj zanimivo.

Odgovore na ta in druga vprašanja najdete v podcastu.

Vir: Skit