Digitalizacija / Info točka

Kako postati “digitalni domorodec”?

3. 4. 2019 avtor: Socialna akademija

V priročniku »Digitalni domorodci« je zbrano najbolj uporabno in pogosto prezrto znanje, kako v digitalnem svetu s čim manj truda priti do čim večjih učinkov na področju spletne komunikacije, načrtovanja digitalnih kanalov, osnove fotografije in grafičnega oblikovanja, celostne grafične podobe in uporabniške izkušnje.

Priročnik so napisali mladinski delavci za mladinske delavce ter za vse mlade in manj mlade, ki delajo na tem področju. Napisan je bil z mislijo na nevladne in mladinske organizacije, da bi te svojo vsebino in ideje lažje spravili na splet ter jo tako predstavili svetu.

Priročnik je nastal pod okriljem Socialne akademije v okviru projekta Digitalni domorodci za Ljubljano, ki je bil sofinanciran s strani Mestne občine Ljubljana in Urada RS za mladino, namenjen pa je tako tistim ki so se rodili v svet digitalnega komuniciranja, kot tudi tistim, ki na tem področju veljajo za priseljence.

“Priročnik beri kot učbenik. Najdi svoj tempo. Ni potrebno brati po vrsti. Uživaj,” pravijo avtorji v uvodu Digitalnih domorodcev.