Prostovoljstvo

Kako so Mepijevci zaključili leto 2020?

4. 1. 2021 avtor: MEPI – Mednarodno priznanje za mlade

Preteklo leto je za čisto vsakega njihovega udeleženca in izvajalca predstavljalo poseben izziv tako na osebnem področju kot tudi pri samem izvajanju programa MEPI. Še bolj so si dokazali, kako pomembna je prilagodljivost ter iznajdljivost, skrb za zdravje in predvsem – skrb ter sočutje za druge.

Posebej so se osredotočili na raznovrstno izvajanje prostovoljnih aktivnosti, ki se na prvi pogled zdijo težje dostopne v času številnih omejitev, a hkrati ravno zdaj najbolj potrebne. Mepijevci so v izdihljajih leta 2020 še zadnjič letos na različne načine razveseljevali tiste, ki bi jih drugače obiskali osebno.

Tako so dijaki Gimnazije Novo mesto izdelali igračke za otroke v bolnišnici, ki so pridno, kar 72 ur čakale v karanteni, preden so bile razdeljene otrokom.

Udeleženka Rebeka se je lotila izdelovanja voščilnic in s tem sodelovala v akciji Mala pozornost za veliko veselje. Tudi udeleženka Eva je bila umetniško in prostovoljno razpoložena, saj je za zdravstvene delavce v Covid ambulanti v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec pripravila več kot 100 voščilnici.

Mepijevci so konec decembra prinesli lučko tja, kjer je letos sijala za najšibkeje – v dom za starejše občaneUdeleženci na Gimnaziji Kranj so razobesili lučke na drevesa doma za starejše občane v Kranju in tako razsvetlili bivanje stanovalcev in zaposlenih.

MEPI vas prijazno prosi, da podate lučko – kako in zakaj – pa si oglejte v njihovem novoletnem voščilu

Vir: Zavod MEPI