Šport / Zabava in prosti čas

Kam pa kam, mladi Slovenec?

26. 6. 2020 avtor: Lovrenc Habe

V uredništvo mlad.si smo prejeli nov zapis Lovrenca Habeta, študenta Pedagoške fakultete in urednika lokalne spletne strani crnivrh.eu ter študentske oddaje na Radiu Kranj, sodeluje pa tudi z zavodom UMMI

Lovrenc tokrat piše o kakovostnem preživljanju prostega časa… v gorah. Ne zgolj na Triglavu, temveč v vseh lepih dolinah, prelazih in ostalih dih jemajočih kotičkih, ki jih ponuja Slovenija. Mladi boste v zapisu našli kar nekaj koristnih predlogov in idej za destinacije, kjer lahko letos vnovčite bone. Ob obisku gora pa je potrebno biti previden, zato Lovrenc opozarja, da ne pozabite na dobro obutev, oblačila, pijačo, hrano in morda tudi prvo pomoč, letos pa tudi na masko in manjše razkužilo.

Ob koncu pa vse mlade dodatno spodbuja k obisku gora z besedami predstavnika Planinske zveze Slovenije“Bon, ki bo unovčljiv za nastanitev ali za nastanitev z zajtrkom, bo deljiv in se bo lahko unovčil v večkratnem znesku (večih planinskih kočah). V Planinski zvezi Slovenije smo veseli, da bo bone mogoče koristiti tudi v planinskih kočah in zato si želimo, da bi se čim več Slovencev letos odločilo počitnice preživeti v objemu gora.”

Tisti, ki ne hodite radi ali pa ne morete, pridete na svoj račun ob njegovem naslednjem zapisu, pravi.

Celoten zapis si lahko preberete na tej povezavi.

Vir in foto: Lovrenc Habe, Zavod UMMI