Zaposlovanje

Karierni plac – Karierna orientacija za mlade

7. 1. 2022 avtor: Uredništvo

Tudi danes nadaljujemo s tematiko karierne orientacije in vam predstavljamo Karierni plac, ki mladim nudi brezplačna svetovanja s področja načrtovanja in vodenja kariere.

V sklopu karierne orientacije za šolajočo se mladino, strokovne delavce in starše izvajajo različne aktivnosti, med drugimi individualno informiranje, testiranje in svetovanje, predavanja, karierne kvize, obiske delodajalcev in delavnice. Za spoznavanje različnih poklicev, trga dela in svojih veščin so mladim na voljo najnovejše tehnologije – VR tehnologija in interaktivni portal.

Zavzemajo se za čim bolj učinkovito mreženje deležnikov na področju trga dela, strokovnih delavcev šol na vseh ravneh izobraževalnega sistema ter k ozaveščanju splošne javnosti o izzivih, ki mlade čakajo  na karierni poti.

Karierni plac – Karierni center za mlade je začel delovati marca 2019 v Ljubljani, pod okriljem javnega zavoda Ceneta Štuparja – Centra za izobraževanje Ljubljana, skupaj s projektnimi partnerji LU Koper, LU Nova Gorica in regionalno razvojno agencijo BSC Kranj.

Več informacij najdete na njihovi spletni strani.