Zaposlovanje

Karierni teden Mreže KROJ v začetku leta 2020

17. 12. 2019 avtor: Uredništvo

Mreža KROJ, Mladinska mreža za karierni razvoj, med 6. in 10. 1. 2020 organizira Karierni teden, s katerim želi mladim ponuditi konkretno podporo pri izzivih, ki jih prinašajo poklicne odločitve. Vse aktivnosti potekajo pod sloganom mreže “Moja kariera, moj kroj”, s čimer vas želijo spodbuditi, da si sami skrojite kariere, ki ustrezajo vašim talentom, ter spoznate različne priložnosti, ki so vam na voljo izven šolskega okvirja.

V letošnjem Kariernem tednu bodo mladim, učiteljem in njihovim staršem na voljo sledeče aktivnosti:

Nefiks karierni dan (Ponedeljek, 6. 1. po srednjih šolah po Sloveniji) – Dogodek je namenjen dijakom in dijakinjam srednjih šol po Sloveniji. V tem letu bodo sodelujoče šole gostile župane ali lokalne podjetnike, rdeča nit pogovora pa bo sledila geslu letošnjega Nefiks kariernega dne “Prihodnost je lokalna”.

Skozi igro o kariernem razvoju (Ponedeljek, 6. 1., med 16. in 18. uro v Dobri potezi): Dogodek je namenjen dijakom in dijakinjam, ki bodo preko različnih družabnih iger raziskovali svoje interese, krepili specifična znanja ter gradili svoje kompetence.

Tvoj karierni posvet (7. 1., med 14. in 17. uro v Mladinskem centru Vič) – Dogodek je namenjen mladim, ki se želijo pogovoriti z usposobljeno mladinsko delavko o njihovih interesih. Poiščeta lahko priložnosti za sodelovanje v projektih mladinskih organizacij, ki ti lahko pomagajo do tvojega cilja, pregledata možnosti nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja, pregledata tvoj CV (če ga že imaš) in ugotovita, kje te lahko čakajo zaposlitvene priložnosti.

Digitalne kompetence in uporabnost le teh (8. 1. v Kariernem središču Ljubljana)
Delavnica je namenjena mladim, ki vsakodnevno uporabljajo informacijsko-komunikacijsko tehnologijo. Raziskovali boste svet digitalnih kompetenc ter se naučili uporabo uporabnih orodij.

Inovativne metode kariernega dela z mladimi (9. 1., med 10. in 13. uro v Mestni hiši Ljubljana)
Dogodek je namenjen pedagoškim delavcem, predstavljene pa bodo aktivnosti, ki jih mladinske organizacije uporabljajo pri kariernem delu z mladimi.

Predstavitev Mestnega inkubatorja (9. 1., med 16. in 18. uro, v Mestnem inkubatorju Mladih zmajev, Resljeva cesta 18, Ljubljana)
Na dogodku se bodo predstavili mladi, ki so že sodelovali v Mestnem inkubatorju. Predstavili bodo svoje ideje, ki so bile sofinancirane s strani projekta in opisali kako je celoten projekt potekal.

Govorica telesa na razgovoru (Petek, 10. 1., med 16. in 18.30 uro)
Dogodek je namenjen mladim iskalcem zaposlitve, ki bodo odkrivali, kaj sporočamo z našo govorico telesa na razgovoru in spoznali elemente neverbalne komunikacije.

Karierna klepetalnica Mreže KROJ (Ves teden na spletu – FB skupinaInstagram Mreže KROJ)
Karierna klepetalnica je namenjena mladim, ki imajo vprašanja glede kariere, izbire študija, razvoja kompetenc za želen poklic, vprašanje glede pavziranja, razgovorov, CV-ja in ostalih kariernih vsebin.

Vabljeni!

Vir: Zavod Nefiks