Angažiraj se / Mobilnost mladih

Kartica ugodnosti Hostelling International – pridobite jo brezplačno!

14. 3. 2019 avtor: PZS – Popotniško združenje Slovenije

Popotniško združenje Slovenije (PZS) se zaveda pomena mobilnosti mladih. V ta namen se trudijo mladim omogočiti dodatne popuste, ki bodo njihovo potovanje naredili še ugodnejše.

V Združenju v največji meri mladim pomagajo z nasveti, kako ugodno potovati z namenom spoznavanja drugih kultur in običajev ter spoznavati mesta, naravo in uživati v dogajanjih. Največji poudarek dajejo na trajnostni turizem, saj verjamejo, da lahko ozaveščeni popotnik v veliki meri zmanjša ogljikov odtis.

Poleg nasvetov nudijo mladim izkaznico, ki združuje vse popuste, ki jih različni ponudniki storitev nudijo imetnikom izkaznice Hostelling International kot tudi imetnikom Evropske mladinske kartice, za katero je potrebno sicer poravnati članarino.

Ob zavedanju pomena mobilnosti, so se v PZS odločili, da v času od 13.3. do 20.3. (do 15.ure) vsem mladim med 15. in 30. letom omogočijo izkaznice brezplačno.

Več o tej akciji in o tem, kaj pomeni potovanje s člansko izkaznico PZS lahko preberete v spletnem časopisu Globetrotter.