Kultura

Konferenca gledališke pedagogike “Moč sporazumevanja”

5. 11. 2019 avtor: Uredništvo

Društvo ustvarjalcev Taka Tuka v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti prireja 8. mednarodno konferenco gledališke pedagogike z naslovom MOČ SPORAZUMEVANJA, ki bo potekala  28. do 30. 11. 2019 v Centru slovanskih kultur France Prešeren.

Namen konference je spodbuditi čimvečje število pedagoških delavcev za uporabo metod in tehnik gledališke pedagogikepri pouku. Gre za učinkovit in ustvarjalen učni pristop, ki poleg samega učenja krepi socialne in komunikacijske veščine, spodbuja reševanje problemov in učence opremlja s kompetencami, ki jim bodo pomagale pri spopadanju z izzivi, tudi v nepredvidljivih situacijah.

Na konferenci bodo predavali in vodili delavnice uveljavljeni domači in tuji strokovnjaki s področja gledliške pedagogike. V okviru predavanj, delavnic in diskusij bo razprava tekla o pomenu varnega učnega okolja in učinkovite komunikacije, raziskovali vlogo gledališke pedagogike v izobraževalnem procesu, njen vpliv na razvoj komunikacijskih in socialnih veščin ter spoznavali kreativne pristope za učenje jezikov.  

Organizator ocenjuje, da se bo konference udeležilo preko sto učiteljev, muzejskih pedagogov, mentorjev gledaliških skupin, psihologov in specialnih pedagogov iz celotnega področja Slovenije.

Podrobnejše informacije in dostop do prijave boste našli tukaj.

Vir in foto: Društvo ustvarjalcev Taka Tuka