Prostovoljstvo

Krepitev ranljivih družbenih skupin ob podpori prostovoljstva

26. 9. 2023 avtor: Združenje EPEKA
simbolična slika

V Združenju EPEKA, so.p. z veseljem sporočamo, da med leti 2023 in 2025 izvajamo program Krepitev ranljivih družbenih skupin ob podpori prostovoljstva.

Sredstva za izvajanje projekta Krepitev ranljivih družbenih skupin ob podpori prostovoljstva smo pridobili v okviru JR za razvoj prostovoljskih organizacij, ki je bil razpisan s strani Ministrstva za javno upravo.

Namen javnega razpisa

Za organizirano in kakovostno prostovoljsko delo ter za zagotovitev ustrezne usposobljenosti prostovoljcev so potrebne organizacije, ki prostovoljsko delo organizirajo in usmerjajo proces prostovoljstva ter usposobljeni mentorji in koordinatorji prostovoljstva. Javni razpis bo tako spodbujal zaposlovanje mentorjev in/ali koordinatorjev prostovoljstva na različnih vsebinskih in geografskih območjih.

Kaj bomo v okviru projekta počeli?

Kot pove že samo ime, bomo v okviru izvajanja projektnih aktivnosti strmeli h krepitvi ranljivih družbenih skupin in jih aktivno vključevali v prostovoljske programe in aktivnosti, ki jih izvajamo (kot prostovoljce in kot uporabnike). V Združenju EPEKA, so.p. že vrsto let aktivno delujemo na področju prostovoljstva. Na območju Maribora izvajamo raznovrstne prostovoljske programe, usmerjene tako v delo z ranljivimi skupinami kot v delo z mladimi. Prostovoljstvo zaznavamo kot eno izmed dodanih vrednosti našega delovanja, ki bogati vsebine, ki jih ponujamo. Na eni strani ob podpori prostovoljstva torej nudimo kakovostne in raznolike vsebine, s katerimi povišujemo priložnosti za ranljive skupine v lokalnem okolju, na drugi strani pa prostovoljcem nudimo priložnost razvoja ključnih kompetenc in participacijo znotraj dodatnih izobraževanj in usposabljanj doma in v tujini.

Kaj bodo ključni rezultati projekta?

V obdobju trajanja projekta bomo izvedli 24 dogodkov, namenjenih promociji in pridobivanju novih prostovoljcev, izvedli bomo 50 aktivnosti, namenjenih motiviranju prostovoljcev, v projekt vključevali nove prostovoljce ter jim nudili mentorsko podporo, prav tako pa bomo razvili dodatne prostovoljske programe.

simbolična slika

Če bi se nam želel/a pridružiti in pridobiti dodatne informacije o prostovoljskih aktivnostih, ki jih izvajamo, nas kontaktiraj na epeka@epeka.si in z veseljem te bomo povabili na pogovor!