Neformalno izobraževanje / Prostovoljstvo

Letno interno izobraževanje društva CPM

5. 10. 2022 avtor: Društvo Center za pomoč mladim

V soboto, 1. 10. 2022, so se zaposlene_i in prostovoljke_ci Društva CPM podali v Elerje nad Ankaranom, kjer so imeli letno interno izobraževanje.

Program se je začel s filozofsko noto, saj so razmišljali in se pogovarjali o tem, kaj jim pomeni delo na Društvu CPM, zakaj ostajajo na Društvu CPM, kje na CPM jih najbolj »čevelj žuli«, kje po navadi/največkrat najdejo obliže za CPM žulje, kaj si želijo za CPM v prihodnosti ipd. Sprehodili so se tudi skozi vrednote Društva CPM in se pogovarjali, kaj jim le te pomenijo.

Po umirjeni dopoldanski delavnici je sledil bolj razgiban popoldan. CPM-jevcem sta se namreč pridružila trenerja iz Društva Cirkus La Bulle, ki sta jim predstavila osnove cirkuške pedagogike. Na delavnici so izvajali preproste partnerske in skupinske akrobacije, prav tako pa so se naučili žonglirati. Namen aktivnosti je bil, da se zaposlene_i in prostovoljke_ci še bolj povežejo in spoznajo različne aktivnosti, ki jih lahko uporabijo pri mladinskem delu. V aktivnostih so CPM-jevci zelo uživali in se veliko nasmejali. Njihovo druženje so zaključili z večerno zabavo, na kateri so ogromno plesali in peli ter se tako še bolj povezali v čudovito celoto.  

Če bi se tudi ti rad_a pridružil_a CPM-jevcem, jim piši na mojca@cpm-drustvo.si in se prijavi na enega izmed uvodnih srečanj za nove prostovoljce_ke.