Angažiraj se / Kultura

LIKfest – likovni festival Pionirskega doma

22. 5. 2019 avtor: Uredništvo

V četrtek, 23. maja, bodo v Pionirskem domu – Centru za kulturo mladih – sklenili krog likovnega festivala LIKfest

Sklepna skupinska vizualizacija bo svetila na balkonu vile Komenskega 9 v sklopu festivala Svetlobna gverilaOtvorili jo bodo ob 21.30 uri in bo na ogled do 21. 6. 2019.  

Likovni festival se bo za otroke odvijal v četrtek, 23. maja dopoldan v prostorih zavoda na Komenskega 9od 10.00 do 12.00 ure. Na dogodku bodo podelili priznanja in nagrade Zlate, Srebrne in Bronaste Radirke ter podelili razstavni termin šoli, ki se je to leto najbolj izkazala na 4. LIKfestu.

Festival, ki primarno spodbuja avtentičnost otroškega ustvarjanja in interakcijo med izobraževalnim institucionaliziranim sistemom z javnim zavodom, je od meseca oktobra do maja pripravil 10 razstav, katere je soustvarilo 32 ljubljanskih vrtcev in osnovnih šol.

 »LIKfest izobražuje in podpira likovno razmišljanje. Želimo si, da bi s festivalom, ne le vzgojili ustvarjalce, ampak tudi publiko, ki bo kritično ocenjevala likovno produkcijo v institucijah, predvsem pa z veseljem obiskovala umetniške dogodke po Sloveniji in tujini«, pravi Viktorija Potočnik, direktorica Pionirskega doma – Centra za kulturo mladih.

Vir in foto: Pionirski dom – Center za kulturo mladih