Okolje in trajnost

Likovni natečaj Mi smo Sava

17. 6. 2020 avtor: Uredništvo

Mladinski center Litija v sodelovanju z iniciativo Mladi za podnebno pravičnost Litija organizira likovno-literarni natečaj na temo reke Save.

Namen natečaja

1. junija v Sloveniji, Bosni, Srbiji in na Hrvaškem praznujemo dan reke Save kot prispevek države za ohranitev dobrega stanja vodnega okolja v mednarodnem porečju Save. Od skupno 947 km, je kar 221 km teče skozi Slovenijo in velja za najdaljšo slovensko reko. Premalo se zavedamo pomena reke, ki sooblikuje naše okolje, naravo, kulturo in zgodovino. Zavedamo pa se, da smo skrbniki narave mi vsi. Zato bi s tem razpisom radi obeležili to pomembno sopotnico vseh Litijanov. Vabijo vas, čisto vse, Litijane ali ne, da z njimii praznujete in na svoj način obeležite dan Save.

Kako sodeluješ?

Sodeluješ lahko s sliko, spisom, pesmijo, skulpturo, videom, animacijo, plesom, igro, selfijem, objavo, zapisom spominov starih staršev na kopanje v Savi, sprehodom do Save in čiščenjem bregov/pobiranjem smeti ali na kakršenkoli drug način. Možnosti je veliko, prispevaš lahko:

Dela bodo razstavljena najprej na virtualni in kasneje še na pravi razstavi. Udeleženci natečaja soglašajo, da se njihovo ime in dela javno objavijo. Osebni podatki udeležencev bodo uporabljeni zgolj za interno uporabo (obveščanje, dogovarjanje za nadaljno uporabo del), v skladu z državnimi zakoni o varovanju osebnih podatkov.

Za dodatne informacije so vam na voljo na mzpp.litija@gmail.com ali na 031 213 029.

Sodeluješ lahko do 1.8.2020.

Vir in foto: Mladinski center Litija