Neformalno izobraževanje

M! – Mladinski inkubator vabi mlade iskalce zaposlitve

18. 8. 2020 avtor: MKC Maribor

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice (enota Mladinski center Brežice) v sodelovanju z Mladinskim kulturnim centrom Maribor (MKC Maribor) s projektom Mi! – mladinski inkubator odgovarja na problem pomanjkanja praktičnih izkušenj predvsem na področju mladinskega in pedagoškega dela ter vabi mlade iskalce zaposlitve na brezplačne delavnice.

S projektnimi aktivnostmi želijo zagotoviti trajno vključevanje mladih na trg dela s pomočjo inovativnih projektov, s katerimi se bodo krepile splošne in specifične kompetence mladih za njihovo večjo zaposljivost kot tudi aktivno državljanstvo. Projekt je namenjen mladim med 15. in 29. letom, ki so iskalci zaposlitve, dijakom in študentom. 

V okviru projekta Mi! – mladinski inkubator – organizatorji ponujajo mladim – pedagogom, učiteljem, mladinskim delavcem in osebam, ki želijo delati z ljudmi in za ljudi – sklop brezplačnih delavnic in usposabljanj, kjer bodo lahko krepili ključne kompetence vodenja in oblikovanja različnih delavnic, načrtovanja učnih procesov in prepoznavanja lastnih kompetenc. Spoznali bodo zaposlitvene priložnosti, ki jih ponuja projektno delo (Erasmsus+ projekti) ter se sami preizkusili v pisanju projektov. Celotno usposabljanje bo temeljilo na neformalnem učenju.

Delavnice bodo potekale v Mladinskem kulturnem centru Maribor, Ob železnici 16, med septembrom in oktobrom 2020. Vsebine delavnic in praktičnega dela se bodo navezovale na mladinsko in projektno delo, doživljajsko pedagogiko ter razvijanje digitalnih kompetenc.

Kickoff srečanji bosta potekali v torek, 8. septembra  2020, ob 10. in 16. uri. v prostorih MKC Maribor.

Prijave sprejemajo tukaj.

Za več informacij lahko pišeš na mladina@mkc.si ali pa všečkaš FB stran MI – Mladinski inkubator, kjer boš vedno na tekočem z aktualnim dogajanjem.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.