Zabava in prosti čas

Mali traven, veliko dogajanja

6. 5. 2022 avtor: Mladinski center Dravinjske doline

Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) ima na voljo širok nabor zanimivih in zabavnih aktivnosti, kjer se vedno najde nekaj za vsakogar. V aprilu so bili še posebej aktivni, najprej z izvedbo ‘Predvolilnega kafeja’, nato z okroglo mizo z mladimi in odločevalci na temo prometne varnosti. A se tam še niso ustavili.

V sodelovanju z Medobčinskim društvom gluhih in naglušnih občin Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče (MDGN) so organizirali 2. stopnjo tečaja slovenskega znakovnega jezika, ki je potekal od oktobra 2021, do aprila 2022. V drugi polovici aprila pa so tečaj zaključili_e z izpitom in zaključnim druženjem s komisijo, v prostorih MDGN v Slovenskih Konjicah. Za konec je gledališka skupina MDGN udeležence_ke presenetila s premierno točko »Hišna opravila«, ki je vse pošteno nasmejala do solz.

Še isti dan so za obiskovalce in obiskovalke MC Patriota v večernih urah pripravili večer slovenske rap glasbe. Dogajanje je otvorila dobro poznana lokalna zasedba Same Žvadi, ki je na konjiški rap sceni že več kot desetletje. Kmalu za tem jim je na odru sledila jeseniška skupina La Bagra. Za vrhunec večera pa je poskrbel izolski raper Drill, ki je občinstvu med drugim predstavil tudi komade iz svojega prihajajočega petega solo albuma.

Aktivni pa so bili tudi na področju ekologije in varovanja okolja. V sklopu Dneva v rabljenih oblačilih, ki ga je že drugo leto zapored organiziralo društvo Ekologi brez meja, so izvedli izmenjevalnico rabljenih oblačil ‘Patriot boutique’. Namen dogodka je bila izmenjava oblačil in ponovna uporaba teh, saj v povprečju vsak izmed nas letno zavrže kar 12kg oblačil. Obiskovalci in obiskovalke MC Patriota so imele priložnost prinesti svoja rabljena oblačila za sezono pomlad in poletje ter jih na dogodku zamenjati za nekaj drugega, prav tako rabljenega. ‘Patriot boutique’ bo odslej izveden dvakrat letno, ponovno v jesenskem času z oblačili za jesen in zimo.