Kultura

Marčevski dogodki v MKC Maribor

4. 3. 2022 avtor: MKC Maribor

Marca bo v MKC Maribor pestro. Čez cel mesec bodo namreč potekale zanimive brezplačne kreativne delavnice in razstave.

Potujoča razstava Zsolta Szabója: Življenje zunaj Sahare

1. 3. – 18. 3. 2022

Delavničarski studio Kulturnega inkubatorja med 1. in 18. marcem vabi na brezplačen ogled potujoče razstave fotografij Zsolta Szabója z naslovom Življenje zunaj Afrike, ki so nastale v okviru fundacije IMRO. Fotografije so bile uporabljene tudi za izdajo publikacije z naslovom Life Beyond the Sahara – Snapshots from Bohicon, katere izkupiček je namenjen pomoči afriškim družinam.

Več o dogodku na: https://mkc.si/koledar/2022/3/1/razstava-zivljenje-zunaj-sahare

konS ≡ BridA: LIDAR-3D / Kreativna virtualizacija

12. 3. 2022 ob 10:00

KonS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost in Mladinski kulturni center Maribor ter umetniški kolektiv BridA v soboto, 12. marca, ob 10. uri vabijo na brezplačno delavnico kreativne virtualizacije. Delavnica tematizira uporabo najnovejših tehnologij, ki jih opažamo v tako imenovanih pametnih napravah in brezpilotnih vozilih. Dotika se specifičnega področja LIDAR tehnologije ki pomeni 3D svetlobno zaznavanje okolja z uporabo laserskih žarkov. 

Več o dogodku na: https://mkc.si/koledar/2022/3/12/kons-brida-lidar

konS ≡ BridA: Likovni tokokrog

19. 3. 2022 ob 10:00

Galerija Media Nox v sodelovanju s Filozofsko fakulteto Univerze v Mariboru med 12. januarjem in 10. februarjem vabi na razstavo del Franceta Miheliča z naslovom Življenje in smrt sta si brata, ki sta jo v sklopu projekta Mladi kustos pripravila Filip Burnik in Saša Preložnik Šimac.

Več o dogodku na: https://mkc.si/koledar/2022/1/12/razstava-zivljenje-in-smrt-sta-si-brata

Vikend delavnica: Mavrični junij 2022

18. in 19. marec 2022

Ekipa Maribora skozi rožnata očala napoveduje pričetek priprav na letošnji Pride in vabi na vikend delavnico, ki se bo odvila 18. in 19. marca v prostorih MKC Maribor. Cilj srečanja je snovanje Mavričnega junija, ki bo od vseh za vse, obenem pa na MKC Maribor želijo ponuditi prostor za neformalno, sproščeno druženje in povezovanje. Ob podpori ekipe Maribor skozi rožnata očala bo poleg tega še prostor za vprašanja in informacije.

Več o vikend delavnici na: https://mkc.si/koledar/2022/3/18/vikend-delavnica-mavricni-junij

konS ≡ BridA: Biometrični portreti

26. 3. 2022 ob 10:00

KonS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost in Mladinski kulturni center Maribor ter umetniški kolektiv BridA v soboto, 26. marca, ob 10. uri vabijo na brezplačno delavnico kreativne virtualizacije. Izmerjena resničnost je s tehnološkim napredkom postala ogledalo naše družbe. Umetniška delavnica se na kritičen in kreativen način dotakne problematike zajemanja zasebnih podatkov z uporabo različnih merilnih naprav in senzorjev, ki so implementirani v pametnih telefonih, urah, avtomobilih, hladilnikih ipd.

Več o dogodku na: https://mkc.si/koledar/2022/3/26/kons-brida-biometricni-portreti

konS ≡ BridA: Izdelava vesoljskih plovil

2. 4. 2022 ob 10:00

KonS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost in Mladinski kulturni center Maribor ter umetniški kolektiv BridA v soboto, 3. aprila, ob 10. uri vabijo na brezplačno delavnico izdelave vesoljskih plovil. Delavnica bo zajemala izdelavo vesoljskih plovil in razumevanje potovanja po vesolju. Znanstveno tehnološki napredek nam je v zadnjih desetletjih omogočil, da lahko danes bolje razumemo vesolje in ovire ki nas čakajo pri potovanju na druge planete.

Več o dogodku na: https://mkc.si/koledar/2022/4/3/kons-brida-rakete