Zabava in prosti čas

MC Šmartno ob Paki ponovno odpira vrata

3. 6. 2020 avtor: Uredništvo

Po sproščanju nekaterih vladnih ukrepov za zamejitev širjenja novega koronavirusa se v Mladinskem centru Šmartno ob Paki vračajo v ustaljene tirnice in pripravljajo skupinske aktivnosti in srečanja “v živo”. 

Prva izmed njih bo priljubljena ustvarjalna delavnica GLINA, ki se je med mladimi precej prijela in so jo v preteklih letih z navdušenjem obiskovali ter izdelovali glinene sklede, kipe in okraske. Pričeli bodo tudi s serijo zeliščarskih delavnic, ki so bile načrtovane že v marcu in aprilu. Pozabili pa niso niti na najmlajše, za katere so prav tako v marcu načrtovali otroško predstavo “Lisičje zgodbe”, a so jo bili zaradi epidemije primorani prestaviti. Gre za kratko predstavo s poučnim naukom v izvedbi mladih igralcev oz. pripovedovalcev zgodb.

Po skoraj trimesečni prepovedi zbiranja in druženja so v MC Šmartno ob Paki prepričani, da je zadnji čas za vzdrževanje in navezovanje novih človeških stikov. Marsikdo je bil v času karantene osamljen, zapostavljen, kar močno poslabša že tako hudo situacijo posameznikov. Zato bodo storili vse, da bodo tovrstna druženja zopet postala dobra navada.

Pri ponovnem odprtju bodo poskrbeli za varnost in upoštevanje navodil NIJZ

Pri izvajanju navedenih aktivnosti bodo v prvi vrsti poskrbeli za varnost in zdravje vseh navzočih – na srečo imajo veliko zunanjih površin in velik kozolec, tako da bo veliko aktivnosti potekalo na prostem, notranje aktivnosti bodo izvajali v večjih prostorih, kjer bosta med udeleženci lahko zagotovljena zadostna razdalja in zračenje, pri nekaterih aktivnostih bodo primorani omejiti število udeležencev. Drugim organizatorjem polagajo na srce, naj se priprave aktivnosti in dogodkov lotijo “z glavo” in optimizmom ter dosledno upoštevajo navodila NIJZ. 

Vir in foto: Mladinski center Šmartno ob Paki