Okolje in trajnost / Podjetništvo

MCC hostel osvojil 1. mesto v kategoriji mladinska prenočišča

29. 11. 2022 avtor: Uredništvo

14. 11. 2022 je v Laškem, na Dnevih slovenskega turizma, potekala zaključna prireditev vseslovenskega natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna 2022, ki ga organizira Turistična zveza Slovenije, v katerem izbirajo najlepša in najbolj gostoljubna slovenska mesta. Namen projekta je spodbujanje in ozaveščanje ljudi, da urejajo svoje bivalno, krajevno, podjetniško in društveno okolje ter da prispevajo k trajnostnemu razvoju okolja.

Na tekmovanju so sodelovala večja, srednja in manjša slovenska mesta, mestna jedra ter turistični, izletniški in zdraviliški kraji. Poleg mest in krajev pa so tekmovali tudi kampi, glampingi, mladinska prenočišča, tematske poti in Petrolova prodajna mesta.

MCC hostel je v kategoriji mladinska prenočišča osvojil prvo mesto, drugo mesto je zasedel Youth Hostel Ars Viva, tretje pa Hostel Pekarna v Mariboru.

Mestna občina Celje pa je osvojila 2. mesto v kategoriji najlepše in najgostoljubnejše večje mesto. Zahvala gre tudi podjetju Zelenice, ki skrbi za urejenost mesta. Prav tako je prejela še posebno priznanje za digitalizacijo v turizmu.