Zdravje

MDC Blok OPOZARJA!

11. 11. 2020 avtor: Uredništvo

Danes lahko na vsakem koraku v najrazličnejših oblikah spremljamo pozive k upoštevanju aktualnih ukrepov, povezanih z novim koronavirusom. Le te pa mladi pogosto preslišijo in jih včasih tudi ne jemljejo resno, predvsem zaradi njihove »uradnosti«. Iz tega razloga so se v Mladinskem dnevnem centru Blok v sodelovanju z Občino Škofja Loka odločili posneti video z naslovom BLOK OPOZARJA!, s katerim so želeli nagovoriti prav to mlajšo generacijo k bolj doslednemu spoštovanju ukrepov preko njim bližjih kanalov obveščanja.

Preko digitalnega MDC-ja, ki deluje na Instagramu in v okviru katerega v teh časih izvajajo program na daljavo pod naslovom Karantena?Ni problema!, so njihovim udeležencem predstavili idejo in tako se je zbrala skupina 14 aktivnih posameznikov, ki so bili pripravljeni sodelovati v projektu. Na osnovi smernic, ki jih je dala Občina, so mentorji skupaj z mladostniki na daljavo načrtovali snemanje. Oblikovali so skupine, vsaka si je izbirala temo ter jo predstavila. Ker dajejo velik pomen aktivni udeležbi mladih, so imeli sodelujoči v večjem delu projekta proste roke. Tako je podajanje vsebine preko skečev in vlogerskih posnetkov plod njihovega dela. Po dveh snemalnih dneh so skupine poslale posneto gradivo, obdelava in montaža pa je bila v domeni Občine Škofja Loka.

Glede na število ogledov videa na uradni občinski ter njihovi Facebook strani upajo, da so s svojim sporočilom v čim večji meri vplivali na bolj odgovorno ravnanje mladih v njihovi občini.

Vir: MDC Blok