Aktivno državljanstvo / Angažiraj se

Medgeneracijski festival “Srečen za živet”

3. 5. 2019 avtor: Mladinski center Zagorje ob Savi

V petek, 12. aprila, so v Zagorju ob Savi organizirali že 6. medgeneracijski festival z naslovom Srečen za živetMladinski center Zagorje je v sodelovanju z Medgeneracijskim središčem Zagorje ob Savi ter Večgeneracijskim centrom Zasavje organiziral dogodek pod pokroviteljstvom Občine Zagorje ob Savi. Osrednji del je bila tržnica društev, zavodov in nevladnih organizacij. Festival so uradno odprli s krajšim otvoritvenim programom, oder so zavzeli mladi pevci otroškega pevskega zbora Osnovne šole Tone Okrogar, sledil je nagovor predstavnika Mladinskega centra in župana občine.

Za živahno dogajanje so poleg razstavljalcev poskrbele tudi pevske in plesne skupine na odprtem odru in klovn uličnega gledališča. Številni obiskovalci od najmlajših do najstarejših so si lahko ogledali ali se vključili v številne aktivnosti razstavljalcev. Otroke je pritegnil klovn, lutke, risarske delavnice in taborniki, starejši so prepoznali številne aktivnosti, ki so jih zanimale že dalj časa, oziroma so slišali nasvete za svoj zdrav način življenja … Prav vse pa so navdušile slastne in dišeče palačinke.

Programi Medgeneracijskega središča so zaživeli pred šestimi leti, pred tremi pa so se povezali še s projektom Večgeneracijskega središča Zasavje.