Angažiraj se / Digitalizacija

Meet and Code 2019

14. 6. 2019 avtor: Mladinsko informacijski center Slovenije

Nevladne in neprofitne organizacije se lahko prijavijo za nepovratna sredstva za izvedbo dogodkov kodiranja!

S 3. junijem Meet and Code poziva lokalne nevladne in neprofitne organizacije v Sloveniji, da zaprosijo za mikro-donacije za organizacijo dogodkov, ki spodbujajo zanimanje in dostop do digitalnih veščin med mladimi. Lani se je več kot 50.000 mladih udeležilo 1.100 programskih dogodkov po vsej Evropi. Izkoristite priložnost in se prijavite za donacije v višini 400 EUR.

Naš vedno bolj digitalni svet predstavlja nove izzive za evropska podjetja in družbe, 9 od 10 delovnih mest v Evropi naj bi zahtevalo digitalne spretnosti, v skladu s poročilom Evropske komisije o digitalnih spretnostih leta 2017.

Kdo in kako se lahko prijavi za donacije Meet and Code?

Meet and Code že tretje leto zapored vabi lokalne nevladne in neprofitne organizacije po vsej Evropi, da prijavijo svoje dogodke kodiranja za otroke in mlade v starosti od 8 do 24 let.

Nevladne in neprofitne organizacije se lahko prijavijo na spletni strani www.meet-and-code.org do 8. septembra 2019. Vsaka odobrena ideja o dogodku bo prejela donacijo v višini 400 evrov.

Te spodbujajo k sodelovanju s študenti, starši, učitelji, knjižnicami in vsemi, ki jih zanima podpora mladim. Tudi če se vaša nevladna in neprofitna organizacija ne ukvarja s kodiranjem, temveč podpira mlade, poiščite strokovnjaka za IT, ki bo vodil delavnico za kodiranje. Vsebina dogodka ni določena, vaša ustvarjalnost tu ni omejena.

Prijavite se lahko v naslednjih štirih kategorijah:

Meet in Code bo ponovno podelil nagrado za najbolj ustvarjalne in izvirne ideje dogodkov, ki jih bodo prijavile nevladne in neprofitne organizacije, da bi mlade navdušile nad kodiranjem. Finalisti bodo povabljeni na zaključno srečanje Award Weekend.

Poleg tega lahko tudi javnost glasuje za svoj najljubši dogodek, ki bo prejel nagrado javnega glasovanja (Public Choice Award). Zmagovalni dogodki vsake kategorije bodo predstavljeni v Evropski zbirki najboljših praks.

Izkoristite priložnost, prijavite idejo in pridobite nepovratna sredstva za izvedbo dogodka ter tako opolnomočite mlade!

Več informacij dobite tukaj ali na FB strani.