Zabava in prosti čas

MEPI tabor 2019

2. 9. 2019 avtor: Uredništvo

Avgusta je na vojaškem vadbišču v Bohinjski Beli potekal 11. MEPI tabor. Pripravili so ga prostovoljci iz Društva GAHA Slovenija, pri organizaciji in financiranju so sodelovali z Javnim zavodom Mladi zmaji.

Mladi, ki so jim blizu narava, prostovoljstvo, pohodništvo in delo z mladimi, so pripravili in izvedli nepozaben teden za mlade, in sicer med 12. in 18. letom. Letos so tabor poimenovali Nazaj k naravi, otrokom iz urbanega okolja so poskušali približati aktivno preživljanje prostega časa v naravi.

Klara Arhar se je letos prvič preizkusila v vlogi organizatorja tabora. Pravi, da je šlo za nov izziv, ki ga je z veseljem sprejela. Pri taboru ji je všeč to, da ga organizirajo kot ekipa, skupaj se odločijo, katere aktivnosti bodo pripravili in si razdelijo izvedbo glede na interese in znanja. »S tem veliko pridobimo tudi organizatorji, saj so delo v skupini, priprava in izvedba posameznih aktivnosti, logistična organizacija, povezovanje in motiviranje udeležencev kot članov skupine brez dvoma veščine, ki nam bodo v življenju prišle še zelo prav. Največja motivacija pri organizaciji tabora pa so zagotovo prijateljstva, ki se stkejo v tem kratkem tednu in dejstvo, da se udeleženci na naš tabor z veseljem vračajo več let zapored,« še dodaja Klara.

Vir in foto: Zavod MEPI – Mednarodno priznanje za mlade