Zdravje

Mesec zdravja

26. 4. 2021 avtor: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Skavti že nekaj let v aprilu obeležujejo mesec zdravja. Tudi letos so ga pospremili z mnogimi zanimivimi aktivnostmi. V začetku meseca so se skupaj odpravili na romanje v Emavs, kjer so na daljavo zbirali kilometre. Njihov cilj so dosegli in presegli, saj so namesto 3.398 km skupno zbrali kar 4.598 kilometrov. To je bil otvoritveni izziv za družine, ki so se prijavile k sodelovanju v družinskem izzivu. Kar 88 družin s preko 400 člani je namreč sprejelo 12 izzivov, ki so jih prejemali tekom meseca. Ob ponedeljkih je bil čas za gibanje, ob sredah za razmislek in povezovanje, ob petkih pa za kulinarična raziskovanja. Krepili so torej zdravje na vseh področjih, preko gibanja, prehrane, duševnega zdravja in dobrih odnosov. Vsi izzivi so  dostopni na njihovi Facebook strani.

Izvedli so izobraževanje za skavtske voditelje, kjer so spoznali navade kupovanja brez embalaže in pomen kupovanja lokalne hrane. Naučili so se vaj, s katerimi bodo na skavtskih srečanjih lahko pripomogli k izboljšanju trenutne situacije upada gibalne učinkovitosti otrok in mladostnikov. Ker imajo voditelji s svojim zgledom velik vpliv na naše člane, smo jih spodbudili k krepitvi osebnih odnosov in individualnega pristopa do članov, pri čemer nam je z nasveti pomagala psihoterapevtka.

V sklopu meseca zdravja poteka tudi oglasna kampanja in z njo nagradna igra! Po Ljubljani in Mariboru vozita avtobusa, ki imata zadaj skavtsko poslikavo, ki vas nagovarja k zdravemu življenjskemu slogu. Če ujamete enega izmed avtobusov in ga fotografirate, lahko zadenete lepo nagrado! Kako lahko sodelujete, si lahko preberete tukaj.

Pa zdravi ostanite!
Vir: Združenje Slovenskih katoliških skavtinj in skavtov