Kultura

Mladi avtorji, izkoristite priložnost za sodelovanje v Mini teatru v letu 2024!

17. 7. 2023 avtor: Uredništvo
mini teater

Mini teater ponuja priložnost za podporo pri produkciji idej mladih avtorjev v uprizoritvenih umetnostih, prijave so mogoče do 30. septembra 2023!

Mini teater vabi mlade avtorje, stare do 30 let, s statusom samozaposlenega v kulturi na področju uprizoritvenih umetnosti, da sodelujejo v programu za leto 2024.

V okviru programa bo Mini teater podprl produkciji dveh mladih avtorjev. Projekt bo izveden v letu 2024 in vključuje vse dejavnosti, ki so potrebne za realizacijo idej mladih avtorjev.

Zainteresirani avtorji naj pošljejo prijave z jasnim konceptom na e-poštni naslov robert.waltl@mini-teater.si najkasneje do 1. septembra 2023. Izbrali bodo 2 projekta, ki bosta deležna podpore in izvedena v Mini teatru v letu 2024.

Mini teater išče sodobno dramsko gledališče, ki temelji na besedilni predlogi, pri čemer je odprt za najrazličnejše vsebine. Povabilo vključuje tako projekte za odrasle kot otroke in mladino, pri čemer tematika predstav ni določena.

Kaj bo izbranim avtorjem na voljo?

Mini teater nudi prostor za vaje, dvorano za predstave ter tehnično opremo. Sodelovanje s tehničnim osebjem Mini teatra je dogovorjeno glede postavitve predstave, osvetlitve in zvočnega oblikovanja projekta. Poleg tega bo Mini teater poskrbel za promocijo in trženje projekta. Financiranje projekta je prav tako zagotovljeno, pri čemer višina financiranja temelji na organizacijski in finančni strukturi.

Zainteresirani avtorji naj pošljejo prijave z jasnim konceptom na e-poštni naslov robert.waltl@mini-teater.si najkasneje do 1. septembra 2023. Izbrali bodo dva projekta, ki bosta deležna podpore in izvedena v Mini teatru v letu 2024.

Vir: Mini teater