Mobilnost mladih

Mladi iz sveta delijo svoje izkušnje obiska Slovenije

10. 2. 2023 avtor: Inštitut ASEF

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija (ASEF) vas vabi k ogledu videa v katerem štirje mladi člani ASEF skupnosti pripovedujejo o svojih izkušnjah obiska Slovenije. Posamezniki so potomci slovenskih izseljencev in prihajajo iz vseh koncev sveta. V letu 2022 so izvedli raziskovalni obisk Slovenije v sklopu programa mobilnosti Obisk Slovenije

ASEF vsako leto omogoči nadarjenim mladim s slovenskimi koreninami, da v sklopu programa mobilnosti Obisk Slovenije, opravijo 10-tedenski obisk Slovenije, kjer delajo pod mentorstvom profesorjev in mentorjev skupnosti ASEF. V letu 2022 je ASEF podelil štipendije 11 izjemnim mladim slovenskih korenin, da bi obiskali Slovenijo ter razvili svoj osebni in poklicni potencial. 

V videu so svoje izkušnje o štipendiji ASEF in vzpostavitvi dolgoročnih odnosov s Slovenijo govorili naslednji mladi člani ASEF skupnosti: 

Še več o njihovih posameznih raziskovalnih izkušnjah pa si lahko preberete s klikom na ime.

Video je del projekta, ki ga sofinancirajo Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Urad RS za mladino in Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS. Nastal je v sodelovanju s Studiem Siposh.