Prostovoljstvo

Mladi kreativci prejeli županovo priznanje za naj prostovoljni dogodek

3. 3. 2022 avtor: Uredništvo

22. februarja 2022 je v Gledališču Park potekala podelitev županovih priznanj prostovoljcem, ki so bili v letu 2021 v Mestni občini Murska Sobota najbolj požrtvovalni in najbolj predani izvajanju prostovoljnega dela.

V kategoriji Naj prostovoljni dogodek je komisija izbrala več prostovoljskih akcij, ki jih je v sklopu projekta #JoinUs izvajalo Društvo kreativne mladine.

Prostovoljni dogodek, ki ga je društvo predlagalo, je potekal v sklopu mednarodne mladinske izmenjave, pod imenom “#JoinUs”, v času od 23. julija do 1. avgusta 2021 na Hodošu in Murski Soboti. Sodelovalo je 44 mladih iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Estonije, Litve,  Romunije in Nemčije, v starosti med 14 in 30 let. Pripravili so številne aktivnosti in prostovoljske akcije. Njihove aktivnosti so zajemale spoznavanje prostovoljstva skozi različne primere, v konkretnih akcijah pa so prostovoljno pomagali številnim institucijam in posameznikom.

Projekt je bil v celoti financiran s strani evropskega programa Erasmus+ Mladi v Akciji in slovenske nacionalne agencije MOVIT

Vir: Društvo kreativne mladine