Zabava in prosti čas

Mladi kuhajo zdravo v Mladinskem centru Prlekije

6. 12. 2019 avtor: Uredništvo

V zadnjem obdobju se vse bolj, tudi med mladimi, razširja novi val zanimanja za kuhanje. Tudi v Mladinskem centru Prlekije opažajo, da se mladi vse bolj zavedajo zdravega načina življenja ter pomena prehrane pri tem.

Mladi v svoje kuhanje vključujejo vedno več kreativnosti. Nove prehranske smernice ter želja po zdravem načinu življenja jih vse bolj usmerja k domači kuhi pri kateri je hrana pogosto bolj kakovostna, sveže pripravljena ter vsebuje več koristnih snovi v primerjavi s hrano ponudnikov javne prehrane.

V Mladinskem centru Prlekije imajo mladi možnost, da preizkusijo svoje ideje tudi v praksi. To z veseljem tudi izkoristijo. Med mladimi zaznavajo veliko zanimanja za kulinarične delavnice, da pridobijo nova kuharska znanja. Nekaj pa je tudi takšnih, ki želijo svoje že osvojene kuharske veščine deliti z drugimi in so sami izvajalci kulinaričnih delavnic.

V Mladinskem centru Prlekije so mnenja, da je kuhanje veščina, ki bi jo za zdravo življenje moral obvladati vsak, ne glede na spol, starost ali izobrazbo.

Vir in foto: Mladinski center Prlekije