Kultura

Mladi se lahko prijavijo za študentsko nagrado MFRU 2023

4. 5. 2023 avtor: MKC Maribor
poziv za študentske nagrade MFRU
Na Mednarodnem festivalu računalniške umetnosti (MFRU), ki poteka v organizaciji Mladinskega kulturnega centra Maribor bodo tudi letos podeljene nagrade za najboljše intermedijske nagrade študentk in študentov. Prijave so možne do 31. maja.

Javni zavod Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) deluje na področju umetnosti, kulture, mladinskega sektorja in upravljanja infrastrukture. Mednarodni festival računalniške umetnosti (MFRU), kot eden izmed festivalov, ki jih organizira javni zavod, bo prihodnje leto oktobra praznoval 30. obletnico, z aktivnostmi, dogodki in vsebinami pa utemeljuje in občinstvu približuje zavedanje o naprednih in umetniških rabah računalniških in digitalnih tehnologij, ki nas dnevno obkrožajo.

Letos bo Mednarodni festival računalniške umetnosti 2023 potekal od 6. do 13. oktobra, tudi v sklopu te festivalske edicije pa bodo organizatorji podelili študentske nagrade za najboljše intermedijske projekte.

Nagrajenke 28. festivala Mednarodne računalniške umetnosti na otvoritvi festivala MFRU 2022.
Foto: Mitja Florjanc

Nagrade za najboljše intermedijske projekte študentov in študentk festival podeljuje že sedmo leto. Do sedaj so bile podeljene v sodelovanju z izbranimi izobraževalnimi institucijami, letos pa je prvič objavljen odprt poziv, s katerim vabimo študentke in študente, ki se v svoji praksi ukvarjajo oziroma povezujejo z intermedijsko in računalniško umetnostjo, k prijavi avtorskega intermedijskega projekta. Podelili bomo tri nagrade za najboljše študentske intermedijske projekte. Želimo, da služijo kot vzpodbuda za nadaljnjo umetniško ustvarjanje na tem področju umetnosti.

Do sedaj so bile študentske nagrade MFRU podeljene v sodelovanju z izbranimi izobraževalnimi institucijami, letos pa je prvič objavljen odprt poziv, s katerim vabimo študentke in študente, ki se v svoji praksi ukvarjajo oziroma povezujejo z intermedijsko in računalniško umetnostjo, k prijavi avtorskega intermedijskega projekta.

MKC Maribor

Pogoj za prijavo za nagrade je status študenta in starost do dopolnjenega 29. leta.

Prijavitelj lahko prijavi največ en projekt. V primeru prijave večih projektov, bo strokovna komisija upoštevala prijavo, ki je bila oddana prva, vse ostale bodo zavržene.

Rok za prijavo je 31. maj 2023.