Zabava in prosti čas

Mladi vabijo na družabne večere

16. 11. 2023 avtor: Špela Ferlin

Kulturno-družabni večeri, ki so delovali kot inovativna pobuda študentske ekipe Cukrarne, so postali edinstvena platforma za raznolike kulturne dogodke, ki se odvijajo ob vsakem tretjem torku v mesecu. Njihov namen je vzpostaviti prostor za druženje in izmenjavo med študenti ter ljubitelji različnih umetniških izrazov. Ta raznolik cikel dogodkov je zasnovan tako, da ponuja široko paleto aktivnosti, ki nagovarjajo različne okuse in interese.

Začenši s serijo večerov, posvečenih družabnim igram, pripravijo osnovno paleto iger, vendar so obiskovalci spodbujeni, da prinesejo tudi svoje najljubše igre. To omogoča sproščeno vzdušje, kjer se ljudje povežejo skozi igro, ustvarijo nova prijateljstva in se hkrati zabavajo ob različnih družabnih aktivnostih.

Poleg večerov z družabnimi igrami so napovedani tudi filmski večeri, kjer se bodo predvajali filmi različnih žanrov in stilov, da bi zadovoljili raznolike filmske preference občinstva. Prav tako so na sporedu literarni večeri, kjer se bodo brali in razpravljali o literarnih delih, ter odprti ateljeji mlajših umetnikov, kjer bodo mladi ustvarjalci lahko delili svoje umetniške vizije s širšo publiko.

Kreativni umi za program in izvedbo dogodkov so Vanja Ćorović, Katarina Lampič, Hana Vida Ledinek, Janez Škrlec, Aja Topolnik in Neja Vičič. S svojimi vizijami in predanostjo so ustvarili privlačen in raznolik program, ki odpira vrata novim izkušnjam ter spodbuja kulturo in umetnost v študentskem okolju ter med ljubitelji kulture v lokalni skupnosti. Ta kulturna prizadevanja predstavljajo pomemben korak k ustvarjanju skupnosti, ki cenijo kreativnost, interakcijo in raznolikost umetniških izrazov.

Naslednji večer se bo odvil v torek, 21. novembra, ob 18. uri. Vstop je za vse obiskovalce brezplačen.