Angažiraj se / Evropsko leto mladih

Mladi za mlade

19. 10. 2022 avtor: Zavod KŠM Tolmin

Evropsko leto mladih – leto sodelovanja in soustvarjanja – leto sprememb za mlade. 

Ob evropskem letu mladih so v Zavodu KŠM Tolmin v sklopu Movit razpisa poskrbeli za pestro dogajanje na mladinskem področju v Tolminu. Zadnji teden meseca septembra, ko so se že vsi vrnili z dopustov, dijaki v šole, študentje pa so se ravno odpravljali na študij, so v sklopu različnih dogodkov ponudili nekaj prav za vsakega. Organizirali so namreč sklop treh kulturno-športno obarvanih dogodkov.

Najprej so mlade povabili na fotografsko popoldne z Žigom Korenom. Na uvodnem predavanju jim je pripovedoval o njegovi poti od prvih stikov s fotoaparatom v okviru multimedijskega krožka na Gimnaziji Tolmin do trenutno uspešne podjetniške poti. Popoldne so nadaljevali z delavnico fotografije, v kateri so se spoznali z osnovnimi funkcijami, ki jih, ko fotografiramo lahko uporabljamo in tako naše fotografiranje dvignemo na višjo raven.

Tisti mladi, ki so tako ali drugače vključeni v svet ponovne uporabe in ozaveščanja o skrbi za naš planet, so se lahko udeležili izmenjevalnice oblačil. Predhodno zbrana oblačila so v sklopu dogodka izmenjevalni.

Nazadnje pa so teden zaključili na sproščen način ob vadbi joge, preko katere so povezali fizično in začutili energijsko telo ter se pri vsem tem imeli super. S skupino mladih so si tako pričarali krasen večer vadbe in druženja.

Pri vseh dogodkih so bili izvajalci mladi, od 15 do 30 let, s katerimi so dogodke tudi načrtovali od vsega začetka. Prav skozi te dogodke so mlade povezali z mladimi in jim omogočili prostor ustvarjanja in soustvarjanja. Z dejavnosti v okviru evropskega leta mladih so poskrbeli za sproščen skok v novo študijsko leto.

Dogodek je sofinanciran s strani razpisa ob evropskem letu mladih #EuropeanYearofYouth