Kultura / Neformalno izobraževanje / Zabava in prosti čas

Mladi za razvoj elektronske glasbene scene

7. 2. 2023 avtor: Center interesnih dejavnosti Ptuj

Mladi, lokalno vse bolj uveljavljeni DJ-i so v Centru interesnih dejavnosti Ptuj pričeli z organizacijo dogodkov plesne elektronske glasbe, s čimer želijo zadovoljiti željo in potrebo mladih po alternativnih prostorih in načinih druženja ter razširiti in okrepiti vzhajajočo lokalno glasbeno sceno. Pobudniki razvoja elektronske glasbene scene mladih so se po nekaj letih zasebnih druženj odločil v glasbeno sceno vključiti vse mlade, ki šele spoznavajo to glasbeno zvrst, ki si želijo bolj natančno spoznati kje in kako začeti z lastnim ustvarjanjem elektronske glasbe, ali pa si želijo le dobre zabave ob dobri glasbi.

V želji po ustvarjanju pluralne plesno-kulturne scene so novembra 2022 izvedli prvi dogodek Poetovio jackin disco, ki so ga ponovili in skupaj z mladimi nadgradili že januarja to leto. K žuru v ritmih Nu-disca, oldschool, melodic in groovy tech housa so dodali delavnico Osnove glasbene produkcije za mlade v izvedbi mladega DJ-a in producenta Nejca Geča (DJ Netch).

Gre za prvi sklop delavnic, ki mladim ponuja odgovore na vprašanja kje in kako začeti s produciranjem elektronske glasbe, na kaj je potrebno paziti in predvsem, kako pomembna je medsebojna podpora in sodelovanje mladih glasbenih ustvarjalcev. V prihodnjih mesecih skupaj z mladimi načrtujejo izvedbo večih delavnic DJ-anja, s čimer nadaljujemo z ustvarjanjem podpornega okolja za vse mlade, ki se navdušujejo nad ustvarjanjem in poslušanjem elektronske glasbe.

Želja in cilj mladih pobudnikov ostaja razvijanje nove glasbene scene z organizacijo alternativnih žurov, druženj v živo in različnih delavnic glasbene produkcije in DJ-anja.