Mobilnost mladih

Mladinska izmenjava Be YOU v Celjskem mladinskem centru

1. 8. 2023 avtor: Celjski mladinski center
mladinska izmenjava Be YOU

V Celjskem mladinskem centru je od 22. do 29. julija potekala mladinska izmenjava Be YOU. Sodelovalo je 30 mladih iz Slovenije, Italije, Grčije, Španije in Srbije, starih med 18 in 30 let. Tretjina udeležencev je bila iz socialno ogroženih skupin, s čimer so dosegli raznovrstnost skupine, ki udeležence spodbuja k strpnosti in proaktivni komunikaciji.

Načrtujejo, da bo v okviru projekta nastal tudi priročnik in kratki videi, ki bodo mladim pomagali pri soočanju s stresom v vsakdanjem življenju. Glavni namen projekta Be YOU je, da naslovi problematiko stresa med mladimi in vpliva, ki ga ta pusti v življenju posameznika. Mladi so tekom izmenjave pridobili ključne informacije, ki so pomembne za prepoznavanje stresa in dražljajev, ki le tega povzročajo. Prav tako so s pomočjo različnih delavnic lahko dobili vpoglede v tehnike, ki pozitivno vplivajo na premagovanje stresa (te tehnike so raznovrstne, da s tem zajemajo širši interes, ki ga imajo mladi v svojem prostem času).

Skozi celoten teden so udeleženci spoznavali številne vpoglede o vplivu stresa med mladimi in tehnika, kako se z njim soočiti. Pri tem so sodelovali številni mladi strokovnjaki:

Skozi projekt so udeleženci izmenjave krepili tudi vseh osem ključnih kompetenc za vseživljenjsko učenje in z njimi razvijali konkretne analitične sposobnosti, ki bodo vodile k lažjemu izražanju in prepoznavanju stresnih situacij.

Fotogalerija je na voljo tukaj.