Zabava in prosti čas

Mladinski center Krško: “#ostanidoma, ker mi pridemo k tebi!”

27. 3. 2020 avtor: Uredništvo

V času, ko smo zaradi upoštevanja nujnih ukrepov za zajezitev okužb z novim koronavirusom, primorani omejiti osebne stike, delati od doma in so vrata Mladinskega centra Krško zaprta, so ostali brez svojega glavnega načina delovanja, ostali so brez osebnega stika z mladimi in klasičnega mladinskega dela.

Ta izziv jih je spodbudil, da se podajo na, kot pravijo, za njih precej novo področje dela z mladimi – odločili so se za digitalno mladinsko delo. Mladi so namreč v tem trenutku zelo prizadeta skupina, saj so ostali brez medsebojnega druženja, zato jim želijo z digitalnimi vsebinami krajšati čas ter jim omogočiti kvalitetne izobraževalne vsebine po katerih lahko trenutno posegajo. 

Mladinski delavci so v ta namen na profilih družabnih omrežij (Facebook MC Krško in Instagram MC Krško) postali zelo aktivni in pričeli objavljati digitalne vsebine, s katerimi želijo izobraževati, zabavati ter predvsem vzbuditi zanimanje in sodelovanje mladih. Najdeš lahko objave kuharskih receptov, naredi-sam video navodila, ustvarjalne tutoriale, objave za skupinsko igranjem spletnih kvizov in igric, prenose predvajanja glasbe in filmov v živo, objavljajo igrane skeče in še mnogo več.

V kratkem pa bodo vzpostavili tudi spletne učne urice, v sklopu katerih bodo njihovimladinski delavci ponujali pomoč učencem in dijakom pri učenju različnih predmetov.

Tako kot mediji, ki v trenutni situaciji poleg stroke, igrajo eno izmed najpomembnejših vlog, se zavedamo resnosti situacije in želimo mlajšo populacijo na ta način spodbujati k spoštovanju ukrepov, ki so nujno potrebni za nadaljnje družbeno življenje,” so zapisali in vabijo: “Namesto #pridipridi te tokrat vabimo, da #ostanidoma, ker mi pridemo k tebi!

Spremljaj njihove profile, vsak dan objavljajo zanimive vsebine.

Vir in foto: Mladinski center Krško